Nieuwe Audi RS 5 Coupé: explosief

Onlangs onthuld op de autotentoonstelling van Genève: de nieuwe Audi RS 5. Zijn indringend klinkende V6 biturbo is met 331 kW/450 pk en 600 Nm krachtiger dan ooit. De sprint van 0-100 km/h duurt slechts 3,9 seconden en optioneel is een topsnelheid van 280 km/h mogelijk. Deze topsporter is de eerste Audi met de nieuwe RS-designtaal met looks, die net zo overtuigend zijn als de prestaties.

Lees meer

400 pk: Audi RS 3 Sportback en Limousine

De nieuwe Audi RS 3 Sportback en Limousine zijn simpelweg uniek. Om te beginnen beschikken ze over een vijfcilinder TFSI-krachtbron met een zeer herkenbare, krachtige sound. Deze meervoudige ‘Engine of the Year’, verdeelt 294 kW/400 pk over de vier aangedreven wielen. De sprint van 0-100 km/h duurt 4,1 seconden en de topsnelheid wordt op wens afgeregeld op 280 km/h. Uiterlijk én cockpit ademen de typische RS-sfeer.

Lees meer
 

De eerste slag: Audi RS 5 DTM

Op de autotentoonstelling van Genève onthulde Audi Sport als eerste fabrikant zijn nieuwe DTM-bolide voor 2017. De 500 pk sterke RS 5 DTM voldoet aan nieuwe reglementen. Daardoor is hij moeilijker te rijden – de bedoeling is dat de coureurs nog meer dan voorheen het verschil gaan maken. Audi zet in 2017 als enige merk drie teams in. Het DTM-seizoen start op 5 mei op de Hockenheimring.

Lees meer
 

Sportieve veelzijdigheid: Audi SQ5

De SQ5 is het sportieve topmodel van de Audi Q5-reeks. Zijn 3.0 V6 TFSI levert een vermogen van 260 kW/354 pk en een koppel van 500 Nm. Daarmee koppelt hij sportwagenprestaties (0-100 km/h in 5,4 seconden, topsnelheid 250 km/h) aan een gemiddeld verbruik van 8,3 l/100 km. Het uiterlijk is zeer sportief, maar ook de SQ5 biedt volop ruimte, gebruiksgemak en luxe.

Lees meer
 

Duurzame alternatieven: A4 Avant en A5 Sportback g-tron

Audi streeft naar klimaatneutrale mobiliteit zonder daarbij concessies te doen aan bijvoorbeeld de actieradius. De A4 Avant g-tron en A5 Sportback g-tron zijn een nieuwe stap in die richting. Ze zijn geschikt voor Audi e-gas, dat wordt geproduceerd met energie uit hernieuwbare bronnen. Vergeleken met benzinemodellen in dit segment kan zo tot 80% CO₂ worden bespaard. De nieuwe modellen zijn ook geschikt voor aardgas (CNG). Ze komen deze zomer op de markt.

Lees meer
 

Elektrische modellen, autonoom rijden en uitbreiding Q-reeks

Audi focust in toenemende mate op elektrische aandrijving: tot en met 2020 worden drie volledig elektrisch aangedreven Audi’s geïntroduceerd. Ook blijft Audi werken aan autonoom rijdende auto’s. Daarmee zet het merk momenteel grote stappen, evenals op het gebied van connectiviteit. In 2019 breidt Audi de Q-reeks verder uit met de Q4: een sportieve en compacte ‘utility vehicle’.

Lees meer