Audi drive select

Het Audi drive select-systeem stelt bestuurders in staat om de afstelling van hun auto verregaand aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren. Daarnaast kunnen zij het karakter van hun auto veranderen door een keuze te maken uit de rijmodi comfort, dynamic of efficiency – daarmee wordt de nadruk gelegd op meer comfort, meer rijdynamiek en een lager brandstofverbruik. In de modus ‘individual’ kunnen bestuurders de afstelling van de auto afstemmen op hun persoonlijke voorkeuren. Zo kan een sportieve motorafstelling bijvoorbeeld worden gecombineerd met een comfortabele instelling van de besturing. De Q- en allroad-modellen beschikken tevens over de modi ‘allroad’ (uitsluitend in combinatie met luchtvering) en ‘offroad’.

Audi drive select past de motorkarakteristiek en de besturing aan. Enkele meeruitvoeringen kunnen het aantal parameters verhogen (afhankelijk van het model):

- Automatische transmissie

- Cruise control of adaptive cruise control (ACC)

- Dynamic steering

- Sportdifferentieel

- Quattro aandrijving

- Luchtvering

- Elektromechanische actieve rolstabilisatie (exclusief voor de SQ7)

- Matrix LED-koplampen

- Ambianceverlichting

- Automatische klimaatregeling

- Wielophanging met dempercontrole

In de RS modellen stuurt het systeem ook de uitlaatkleppen aan. Audi drive select wordt bediend via het MMI systeem en, afhankelijk van het model, met één of twee knoppen op de middenconsole.