Audi connect SIM

De Audi connect SIM is een permanent geïnstalleerde SIM-kaart die klanten in Europa ontvangen, afhankelijk van het model en het land, de SIM-kaart in combinatie met het optionele Audi connect-pakket. De Audi connect SIM wordt geleverd zonder datalimiet om de connect diensten optimaal te kunnen gebruiken. In de meeste Europese landen maakt de Audi connect SIM automatisch verbinding met de provider voor dat specifieke land. Dit voorkomt hoge, land-specifieke roamingkosten en onhandige instellingen voor de gebruiker.

Dankzij de Audi connect SIM-kaart wordt toegang tot Audi connect diensten al bij aanschaf van de auto verleend, en is die in combinatie met MMI Navigatie plus zelfs inbegrepen voor een periode van drie jaar (afhankelijk van het model). Met MMI navigatie is het gebruik van de diensten drie maanden gratis, tegen bijbetaling kan er drie jaar gebruik van worden gemaakt. Na deze periode kunnen klanten contact opnemen met hun Audi dealer om tegen betaling langer gebruik te maken van deze diensten.

Klanten kunnen via een speciale webshop het datapakket voor de Wifi-hotspot (zie Wifi-hotspot) aanschaffen, onafhankelijk van de geïntegreerde de Audi connect diensten. Dit stelt de passagiers in staat om op internet te surfen met maximaal acht mobiele apparaten.