Audi connect Noodoproep & service

Het pakket ‘Audi connect Noodoproep & service’ omvat de functies noodoproep, online pechhulpassistentie en een Audi serviceverzoek.

In het geval van een ernstige aanrijding, waarbij bijvoorbeeld de airbag wordt geactiveerd, doet de auto zelfstandig een noodoproep. Het zorgt voor een spraak- en dataconnectie met het Audi Emergency Call Center en verzendt belangrijke data zoals GPS-coördinaten, routeinformatie en het aantal inzittenden. Via aan spraakverbinding verzoekt een speciaal opgeleide servicemedewerker de bestuurder en eventuele passagiers in hun moedertaal om meer informatie te verstrekken over de ernst van de aanrijding zodat zo snel mogelijk de juiste hulpdiensten naar de plaats van de aanrijding gestuurd kunnen worden. Als de inzittenden van de auto niet reageren als ze worden aangesproken, neemt de servicemedewerker contact op met het noodhulpcoördinatiecentrum, dat vervolgens een ambulance naar de plaats van de aanrijding stuurt. De bestuurder of de voorpassagier kan de noodoproep eventueel ook zelf doen middels een schakelaar in de dakconsole. Omdat de noodhulpmodule over een eigen stroomvoorziening beschikt, kan er zelfs voor een spraakverbinding worden gezorgd als het boordnet van de auto niet meer werkt.

De bestuurder of de voorpassagier kan tevens online pechhulpassistentie inschakelen door op een knop in de dakconsole te drukken. Daarmee wordt een verbinding tot stand gebracht met het Audi Service Center en de locatie en de relevante gegevens over de status van de auto worden doorgegeven.