Audi Sport klantensport presenteert 100ste Audi RS 3 LMS

• Productiemijlpaal voor instapmodel voor toerwagensport
  • Podiumfinishes met de Audi RS 3 LMS in Italië en Japan

In zijn eerste jaar is de Audi RS 3 LMS reeds uitgegroeid tot een verkoopsucces voor Audi Sport klantensport. Tijdens de eerste Audi Summit in Barcelona toonde de klantensportafdeling de 100e geproduceerde toerwagen aan het publiek.

Audi Sport klantensport viert een productiejubileum van de Audi RS 3 LMS: de in september 2016 gepresenteerde Audi RS 3 LMS is nog geen jaar oud, maar toch is de eerste indrukwekkende productiemijlpaal reeds bereikt. In juli produceerde Audi Sport klantensport het 100e exemplaar van de 350 pk sterke raceauto. Alle TCR-raceauto’s van de verschillende merken van de Volkswagen Group worden geassembleerd in de

SEAT-fabriek in Barcerlona. Rookie Joonas Lappalainen stuurde het goudkleurige jubileumsmodel het podium op om het model tijdens de eerste Audi Summit Brand Show in Barcelona te presenteren aan de genodigden. De volgende dag bezocht het managementteam van de afdeling klantensport van Audi Sport de productieafdeling in Martorell.

Belangrijke pijler
Chris Reinke, hoofd van Audi Sport klantensport: “Reeds in het debuutseizoen hebben we 90 exemplaren van onze raceauto afgeleverd aan klanten van over de gehele wereld en we hebben pre-orders voor nog eens 10 exemplaren. We hebben laten zien dat ons instapmodel voor de toerwagensport erg succesvol is en het model is nu al uitgegroeid tot een belangrijke pijler in ons modellengamma. Ik wil graag mijn collega’s in Spanje bedanken voor het produceren van onze raceauto.” Sinds januari hebben klantenteams reeds deelgenomen aan 125 races op drie continenten – Noord-Amerika, Europa en Azië. Daarbij werden 73 podiumfinishes behaald, waaronder 24 overwinningen. Dit gebeurde onder meer bij 12- en 24-uurs races. De TCR-klasse wordt internationaal steeds populairder. Tot nu toe zijn wereldwijd specifiek voor deze modellen reeds 13 raceseries opgezet. Daarnaast zijn er zes andere circuitkampioenschappen met TCR-klassen, bovendien worden deze modellen ook ingezet bij onder meer heuvelklims, waarbij Audi ook wordt vertegenwoordigd.

Twee bekers voor Audi-klantenteams in Italië: tijdens het vierde raceweekend (van in totaal zeven) van de raceserie TCR Italy behaalden twee Audi-coureurs podiumfinishes met hun Audi RS 3 LMS. Plamen Kralev van Kraf Racing finishte als tweede bij de eerste race op het circuit van Mugello, waarbij hij een achterstand van slechts twee seconden had op de winnaar. De Bulgaar blijft met een derde plaats de hoogst gepositioneerde Audi-coureur in het klassement. Bij de tweede race finishte Max Mugelli van Pit Lane Competizioni als derde, waardoor hij nu een vierde plaats inneemt in het klassement.

Podiumfinishes in Japan
Twee Audi Sport klantensportteams scoorden punten in de TCR-klasse van de Super Taikyu Series. Shozo Tagahara, Takuya Shirasaka en Naoto Takeda finishten op het Autopolis circuit in Japan met een Audi RS 3 LMS van het Audi Team DreamDrive als tweede in hun klasse na drie uur racen. Als derde in deze klasse finishten Koichi Okumura, Kei Akiyoshi en Kazuzo Ueno, die deelnamen met een Audi RS 3 LMS van het team Birth Racing Project. In het klassement van de ST-TCR klasse staat Audi Team DreamDrive nu op de tweede plaats, na vier van de zes races die dit seizoen worden verreden.