Audi Sport ABT Schaeffler wint Formule E-kampioenschap

• Audi pakt constructeurstitel in zijn eerste officiële jaar
  • Lucas di Grassi tweede in de laatste race en het kampioenschap
  • Daniel Abt rijdt snelste ronde in New York en eindigt als derde
Samenvatting

Audi Sport ABT Schaeffler is Formule E-kampioen! Vóór het laatste raceweekend in New York stond het team nog op een achterstand van 33 punten, maar vier podiumfinishes leverden 78 van maximaal 94 mogelijke punten op, waardoor Audi met 2 punten voorsprong de constructeurstitel pakte.

Lucas di Grassi eindigde als tweede in het kampioenschap voor coureurs. Op zondag werd de Braziliaanse Audi-rijder na een race van 43 ronden door de straten van New York als tweede afgevlagd, waarna hij voor de zevende keer op rij naar het podium mocht. In de eerste vier races van het Formule E-seizoen lukte het Di Grassi niet om punten te pakken, maar na de zesde race stond hij ieder raceweekend op het podium.

Snelste ronde

Teamgenoot Daniel Abt kwam in New York als derde over de meet en kreeg een extra kampioenschapspunt voor het rijden van de snelste ronde. Het was de vierde snelste ronde van de jonge Duitser dit seizoen en daarmee troefde hij alle andere coureurs af. Abt won twee races, stond twee keer op het podium (in New York) en eindigde als vijfde in de strijd om de rijderstitel.

Spannend tot laatste moment

Audi Sport ABT Schaeffler-teambaas Allan McNish geeft toe dat het spannend was in het laatste weekend. “We zaten tot aan het einde van de race op onze nagels te bijten, maar nu is het echt: We zijn kampioen! Dit seizoen hebben we hoogtepunten en dieptepunten gekend, maar Lucas, Daniel en het team hebben altijd hun best gedaan en toen het erop aankwam een topprestatie geleverd.”

Tijdens het raceweekend liet Schaeffer een glimp zien van de toekomst van de Formule E. De technologiepartner van Audi Sport had bijna driehonderd gasten uitgenodigd – waaronder Dr. Emily Haber, de Duitse ambassadeur in de Verenigde Staten – en onthulde het prototype van de spectaculaire Audi e-tron FE05. Het nieuwe Formule E-seizoen gaat in december van start in Riyah, Saudi-Arabië.